نماز اول وقت، خشنودی خداست و آخر آن، عفو خداست، و عفو نمی باشد مگر از جهت گناه.
(وسائل الشیعه، ج3، ص 90، ح16)
سخن روز
-
-
حقیقت آن است که در کار معرفی نماز، کوتاهیهای زیادی شده است و نتیجه آنکه نماز، هنوز جایگاه شایستهی خود را، حتی در نظام اسلامی ما، به دست نیاورده است.
مقام معظم رهبری «مد ظله» -
اگر كسی دو ركعت نماز بخواند و در این دو ركعت دلش جای دیگر نرود، خدا همه گناهانش را میبخشد.
(عوالیاللآلی، ج1، ص322)پیامبر اکرم (ص):
بایگانی
- اسفند 1396
- آبان 1396
- شهريور 1396
- ارديبهشت 1396
- فروردين 1396
- اسفند 1395
- بهمن 1395
- دی 1395
- آبان 1395
- مهر 1395
- شهريور 1395
- دی 1394
- آذر 1394
- مهر 1394
- خرداد 1394
- ارديبهشت 1394
- فروردين 1394
- اسفند 1393
- بهمن 1393
- دی 1393
- آذر 1393
- آبان 1393
- مهر 1393
- مرداد 1393
- تير 1393
- خرداد 1393
- ارديبهشت 1393
- فروردين 1393
- اسفند 1392
- بهمن 1392
- دی 1392
- آذر 1392
- آبان 1392
- مهر 1392
- شهريور 1392
- مرداد 1392
- تير 1392
- خرداد 1392
- ارديبهشت 1392
- فروردين 1392
- اسفند 1391
- آرشیو کل
پربازدیدها
-
نقاشی های نماز برای کودکان
تعداد بازدید: 9173 -
دانلود سخنرانی های دکتر رفیعی در مورد نماز
تعداد بازدید: 1237 -
معرفی کتاب نماز، داستان و حکایت
تعداد بازدید: 559 -
کارت پستال نماز و نیایش
تعداد بازدید: 539 -
علل فردی بی توجهی به نماز در کودکان (1)
تعداد بازدید: 461
پیوندها
اوقات شرعی
نوای وب
آثار اخلاقی و اقتصادی نماز در خانواده
نماز در قرآن نماز و خانواده مسجد و خانواده
نماز و سلامت اقتصادی خانواده:
کسی که نماز می خواند، مراقب است که مال حرام به خانه نیاورد چراکه وجود مال حرام حتی در لباس نمازگزار سبب بطلان نماز او میشود.
در نتیجه اعضای چنین خانواده ای، علاوه بر بهره مندی از فواید معنوی نماز، در سایه یک اقتصاد حلال و سالم و پاکیزه از عوارش مال حرام در زندگی خویش، مصون مانده و به خوبی و با رضا و قناعت زندگی را سپری می نمایند و راه زیاده خواهی و طمع را به روی خود می بندند.
حفظ همدلی و انسجام خانواده:
انجام یک عمل مشترک و مهم که همه خانواده دغدغه آن را داشته و به آن اهتمام ورزند، به خصوص اگر اول وقت و در یک زمان انجام شود، به ویژه اگر در مسجد و به جماعت هم باشد، بی شک سبب همدلی، اتحاد و انسجام و برقراری نظم و آراستگی در خانواده میگردد و از طرف دیگر خانواده مقید به نماز به دلیل پایبندی به اقامه نماز، از امور منفی زیادی از جمله ارتباطات نا سالم و گفت و گوهای نابجا خودداری میکنند و چون می دانند که نماز کسی که غیبت مسلمانی را بکند یا با مسلمین بدرفتاری نماید، پذیرفته نیست، از غیبت و کدورت و قهر و دشمنی هم اجتناب می کنند.(1)
----------------------------
1- ری شهری، میزان الحکمه، ج5، ص387.
منبع: نماز و خانواده، ص 216
امر به نماز در خانواده
نماز در قرآن نماز در خانواده نماز و خانواده
امر به نماز
به کار بردن واژه امر ر آیه 132 سوره طه و آیه 55 سوره مریم و امر مستقیم لقمان به فرزدش بر نمازگزاری در آیه 17 سوره لقمان، فریضه امر به معروف را با همه گستردگیها، ضرورتها، و مراحل و شرایط و تاثیراتش وارد دایره نماز خانواده میکند.
امر به نماز از مهمترین مصادیق امر به معروف است و حضرت اسماعیل، اول به خاطر امر به نماز و بعد امر به زکات مورد توجه قرار میگیرد.
برای کسی که با نماز آشنا است، نماز معروف است، ولی برای کسی که به آن آشنایی ندارد نباید او را بدان امر نمود. بلکه اول باید شناخت ابتدایی و لازم درباره نماز در او ایجاد کرد و سپس شبهات او را در این باره برطرف نمود و سپس اقدام به امر نمود.
همچنین ضرورت و وجوب امر به نماز، چنان زیاد است که پیامبر به عنوان اسوه و الگوی جامعه، خود موظف به ادای چنین تکلیفی بود. پس به طور مسلم بر هر یک از ما نیز واجب است در حد توان اقدام به اقامه چنین معروفی کنیم.
توجه به مراحل امر به معروف نماز از جهت فرهنگ سازی و اهمیت ویژه آن چنان است که نباید منتظر ترک آن باشیم تا اقدام به عمل کنیم. بلکه ابتدا باید با امر به آن، واجب بودن و تکلیف بودن آن را روشن سازیم و وقتی همه فهمیدند که یک واجب شرعی است آنگاه، مراحل امر به معروف که سه مرحله ی بیان غیر مستقیم، توصیه با زبان نرم، و قاطعیت و آمرانه برخورد کردن است را اجرا نماییم.
همچنین باید شرایط امر به معروف را هم بدانیم و رعایت کنیم. به این معنا که ابتدا معروف را بشناسیم، سپس در حد توان خود به آن عامل باشیم. و جایی که احتمال اثرگذاری هست و نیز احتمال اثرگذاری در تکرار امر به معروف وجود دارد، کوتاهی نکنیم.
خانواده ها باید بدانند که کافی نیست که نماز بخوانند یا حتی اهل خانه را وادار به نماز کنند. بلکه لازم است بر اجرای آن پای مردی کنند و در برابر موانع نماز ایستادگی نمایند.
منبع: نماز و خانواده، ص 213 و 214. برگرفته از مقاله شیوه های آموزش و جذب فرزندان به نماز با تاکید بر نقش الگویی والدین، حسین بافکار
تعامل مسجد و خانواده (گفت و گوی دوم)
مساجد مسجد نماز و خانواده مسجد و خانواده
تعامل مسجد و خانواده (گفت و گوی دوم)
(ایسکا): خانواده، نهادی است اجتماعی و مسجد، مکانی است مقدس برای عبادت مسلمانان. این دو پدیده، ارتباط تنگاتنگی با هم دارند و از یکدیگر متأثر و بهره مند هستند. موضوع گفت و گوی دوم ایسکا با حجت الاسلام واردی موارد تعامل این دو نهاد مهم در جامعه است که از منظر فرهیختگان محترم خواهد گذشت.
معمولاً هرگاه ارتباط مسجد و خانواده مورد کنکاش قرار می گیرد، رابطه یک سویه خانواده با مسجد بحث و بررسی می شود، در حالی که می توان ارتباط بین این دو نهاد مهم را دو جانبه در نظر گرفت و تعامل آن دو و یا تأثیر هریک بر دیگری را در معرض بحث و بررسی گذاشت. بنده در این فرصت به نمونه هایی از تعامل مسجد و خانواده اشاره می کنم.
- وقف زمین برای مسجد
از موارد مفید و مهم تعامل خانواده با مسجد، اقدام این نهاد اجتماعی در وقف کردن زمین ملکی جهت احداث و بنای مسجد است.مسلمانان به پیروی از پیشوایان و امامان معصوم (ع) از صدر اسلام تاکنون در این زمینه پیش تازند و از این سنت حسنه آنان در وقف زمین هایشان برای مسجد است که شاهد شکوفایی مساجد در سراسر جهان هستیم.
به این لحاظ، خانواده هایی که توانایی مالی ساختن مسجد و یا فرصت و قدرت اداره کردن آن را ندارند، ولی زمینی دارند که برای ساخت مسجد کفایت می کند، می توانند آن قطعه زمین را جهت احداث مسجد وقف کنند، تا زمینه ای برای مسلمانان دیگر فراهم گردد و آن ها برای ساختن آن اقدام کنند.
وقف که معنی و مفهوم آن عبارت است از متوقف ساختن مالکیت خصوصی و شخصی و اقدام به عمومی کردن منافع آن در راه خدا برای استفاده دائمی مردم، دارای احکام فقهی و شرعی ویژه ای است که در کتب فقهی علما و رساله های عملیه مراجع تقلید عظام بیان شده است و درباره آن، سفارش و توصیه های فراوانی وارد شده است. از جمله این که در خبر صحیح از امام جعفر صادق (ع) روایت شده است: «انسانی که می میرد، دستش از تحصیل اجر و پاداش (کارهای دنیا) کوتاه می گردد، مگر کسی که سه چیز را از به یادگار گذاشته باشد: 1- ملکی که در حیاتش وقف کند و پس از وفات او به همان حال باقی باشد. 2- سنت و شیوه هدایت گری که در حیاتش پایه گذاری کرده و پس از وفاتش نیز به آن عمل گردد. 3- فرزند صالح و شایسته ای از خود بجا گذاشته باشد که پس از وفاتش برای او دعا و طلب مغفرت نماید».
بی تردید آگاهی خانواده ها از این گونه احادیث ، موجب رغبت بیشتر آن ها به وقف کردن زمین های ملکی برای احداث مسجد می گردد. به ویژه، اگر بدانند که آن زمین در نزد خداوند متعال از چه جایگاه و منزلتی برخوردار می شود.
مسجد و خانواده (قسمت اول)
مساجد مسجد نماز و خانواده مسجد و خانواده
مسجد و خانواده (قسمت اول)
(ایسکا): رابطه مسجد و خانواده از موضوعات مهم و مسائل اساسی هر عصر به ویژه زمان ماست ، که دشمن با حضور در تمام عرصه های جنگ نرم تلاش بر جدایی نهاد خانواده از مظاهر و شعائر اسلامی دارد. در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان که حضور اقشار مختلف مردم در مساجد پررنگ تر می شود، گفت و گویی با حجت الاسلام سید تقی واردی عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی صورت دادیم که در آن سعی شده است موضوع مسجد و خانواده از منظر جامعه شناسی و با استفاده از آیات و روایات معصومین (ع) مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
- حضور در عبادتگاه و ارتباط بشر با محل عبادت از چه زمانی آغاز شد؟
از زمانی که مشیّت و اراده خداوند متعال بر این قرار گرفت که انسان به زمین هبوط کند و با تشکیل خانواده در این کره خاکی زندگی کند، نیاز بشر به جایی که محل عبادت و راز و نیاز او با خدا باشد، محسوس بود و به همین جهت انسان های موجود آن عصر با پدیده عبادت گاه، آشنایی و رابطه ویژه ای داشتند و به مرور زمان، عبادت و پرستش خداوند سبحان در جایی به نام عبادت گاه و یا مسجد، در زندگی انسان ها نهادینه شده است.
- جایگاه عبادت گاه در میان مسلمانان با سایر ادیان الهی چگونه است؟
در تمام ادیان و مذاهب الهی، عبادت گاه ها، جایگاه ویژه ای نزد پیروان آن ها داشته و از اعتبار و قداست خاصی برخوردار هستند. اما در میان تمام پیروان ادیان الهی، مسلمانان اهمیت خاصی برای عبادت گاه خود قائل اند، به طوری که در هر شبانه روز پنج و یا حداقل سه بار به آن مراجعه و نمازها و عباداتشان را در آن انجام می دهند و در حقیقت، بخشی از عمر خود را در مساجد سپری می کنند و آن را خانه دوم خود می دانند.
- نهاد خانواده چه نفشی در ایجاد ارتباط افراد با مسجد دارد؟
در میان مسلمانان، خانواده به عنوان رکن رکین و زیر ساخت اصلی و اساسی جامعه، در برقراری ارتباط معنوی و الهی مسلمانان با مسجد، نقش مهم و منحصر به فردی بر عهده دارد و در هر عصر و نسلی مانع دوری و افتراق مردم با مساجد بوده است.
رابطه خانواده با مسجد، از چند جهت می تواند مورد بحث و بررسی قرار گیرد. ولی با توجه به فرصت محدوی که در اختیار دارم، در این جا تنها به رابطه کمی و رابطه کیفی می پردازم.
درباره وبلاگ
به نام خدا
بازديد کننده گرامي، سلام. به وبلاگ قدمگاه عاشقی خوش آمديد.
در این قدمگاه، سعی کردیم تا به بیان روشن و جدیدی از نماز، مساجد، ارتباط جوان با نماز، آموزش کودکان و مسائل نوین آن بپردازیم.
اخلاق در مسجد، آداب نماز، آثار نماز، نماز و جامعه و مسائل کاربردی نماز، جوانان و ارتباط با نماز و مساجد و بررسی و آسیب شناسی مسائل نماز از جمله دغدغه های مطرح در این وبلاگ خواهد بود...
در این راه کمک ها و نظرات خود را از ما دریغ نفرمایید...
در نوشتن مطالب این وبگاه، سعی کردیم تا حتی الامکان از مطالب تولیدی و یا کتب معتبر استفاده نماییم. پیشنهاد میکنیم از بخش موضوعات، مطالب مورد نظر خود را یافته و مطالعه نمایید.
طبقه بندی موضوعی
- نماز از دید بزرگان
- نماز در ادبیات
- شعر نماز(9)
- متن ادبی(4)
- انشای نماز(1)
- مساجد
- جوان و مساجد(4)
- مسجد(20)
- کارکرد های مسجد(1)
- جوانان
- جوان و نماز(4)
- جوان و مسجد(3)
- کودک و نماز
- جشن تکلیف(2)
- اشعار کودکانه نماز(4)
- آموزش به کودکان(18)
- نماز و معارف
- معارف دین در نماز(7)
- تفسیر نماز(1)
- توصیفات نماز(3)
- تعریف نماز(3)
- روح و حقیقت نماز(5)
- نماز در قرآن
- حضور قلب و خشوع(2)
- تأثیرات نماز(2)
- نماز در خانواده(2)
- نماز در روایات
- حضور قلب و خشوع(4)
- تأثیرات نماز(10)
- نماز در خانواده(1)
- سایر روایات نماز(6)
- بخش صوتی
- آداب نماز
- نوافل(1)
- تعقیبات نماز(3)
- نمازهای واجب(5)
- نمازهای مستحب(7)
- اوقات نماز(1)
- شبهات و سوالات نماز
- موانع،آفات و آسیبهای نماز
- پیشنهادات ما
- احکام
- احکام مسجد(8)
- احکام نماز(21)
- احکام دو دقیقه ای(3)
- فلسفه نماز
- فلسفه نماز (4)
- نماز جماعت
- نماز و زنان
- نماز و خانواده
- فواید و آثار نماز
- فواید طبی نماز(1)
- آثار نماز(7)
- نماز اول وقت(5)
- داستان های نماز
- شهدا و نماز(11)
- داستان آموزنده(6)
- مسجد(2)
- تاریخچه نماز
- نخستین عبادت واجب(1)
- نماز در ادیان(5)
- تشریع نمازها(2)
- مساجد بزرگ جهان(2)
- قبولی نماز
- نگارخانه
- کارت پستال(2)
- عکس(4)
- کلیپ های آموزشی(8)
- سایر کلیپ ها(9)
- احکام تصویری(5)
- تایپوگرافی نماز(9)
- تصاویر مساجد(1)
- معرفی مساجد
- اخبار نماز
- معرفی و دانلود کتاب
- معرفی کتاب(21)
- دانلود کتاب(5)
- پاداش و ثواب
- نماز و دفاع مقدس
- نماز و امام زمان
- سوالات(1)
- سایر موضوعات مرتبط
- نرم افزار و برنامه های کاربردی
- خطبه های نماز جمعه قم
- اعتکاف
- احکام اعتکاف(2)
- اعتکاف(1)
- بالعربی
- تعریف الصلاة(2)
- احکام الصلاة(2)
- البرمجيات والالكترونيات(0)
- صور وفيديو(2)
- فواید الصلاة(2)
- نماز اول وقت
آخرین مطالب
-
تعیین مکانی اختصاصی برای نماز در خانه
دوشنبه 14 اسفند 1396 -
اگر نماز ستون دین است پس چرا جزء فروع دین است؟
جمعه 19 آبان 1396 -
دهاتی، عارف مسجد
جمعه 19 آبان 1396 -
اثرات معنوی نماز جماعت
جمعه 19 آبان 1396 -
اثرات اقتصادی و اخلاقی نماز در خانواده
پنجشنبه 18 آبان 1396 -
اسرار نماز از دیدگاه آیت الله بهجت (ره)
دوشنبه 15 آبان 1396 -
فضیلت و عظمت مساجد
شنبه 13 آبان 1396 -
معرفی کتاب چرا نماز بخوانیم؟
پنجشنبه 11 آبان 1396 -
چرا در قنوت دست ها به آسمان بلند میشود؟
پنجشنبه 11 آبان 1396 -
تعقیبات و نوافل نماز
پنجشنبه 11 آبان 1396
عضویت در خبرنامه
با عضویت در خبرنامه سایت آخرین مطالب سایت را براحتی در ایمیلتان دریافت نمایید

آمار بازدید
-
بازدید کل : 212,804
-
بازدید امروز : 154
-
بازدید دیروز : 98
-
بازدید کننده امروز : 17
-
بازدید کننده دیروز : 37
-
گوگل امروز : 0
-
گوگل دیروز: 0
-
بازدید هفته : 716
-
بازدید ماه : 2,334
-
بازدید سال : 24,298