نماز اول وقت، خشنودی خداست و آخر آن، عفو خداست، و عفو نمی باشد مگر از جهت گناه.
(وسائل الشیعه، ج3، ص 90، ح16)
سخن روز
-
-
حقیقت آن است که در کار معرفی نماز، کوتاهیهای زیادی شده است و نتیجه آنکه نماز، هنوز جایگاه شایستهی خود را، حتی در نظام اسلامی ما، به دست نیاورده است.
مقام معظم رهبری «مد ظله» -
اگر كسی دو ركعت نماز بخواند و در این دو ركعت دلش جای دیگر نرود، خدا همه گناهانش را میبخشد.
(عوالیاللآلی، ج1، ص322)پیامبر اکرم (ص):
بایگانی
- اسفند 1396
- آبان 1396
- شهريور 1396
- ارديبهشت 1396
- فروردين 1396
- اسفند 1395
- بهمن 1395
- دی 1395
- آبان 1395
- مهر 1395
- شهريور 1395
- دی 1394
- آذر 1394
- مهر 1394
- خرداد 1394
- ارديبهشت 1394
- فروردين 1394
- اسفند 1393
- بهمن 1393
- دی 1393
- آذر 1393
- آبان 1393
- مهر 1393
- مرداد 1393
- تير 1393
- خرداد 1393
- ارديبهشت 1393
- فروردين 1393
- اسفند 1392
- بهمن 1392
- دی 1392
- آذر 1392
- آبان 1392
- مهر 1392
- شهريور 1392
- مرداد 1392
- تير 1392
- خرداد 1392
- ارديبهشت 1392
- فروردين 1392
- اسفند 1391
- آرشیو کل
پربازدیدها
-
نقاشی های نماز برای کودکان
تعداد بازدید: 9157 -
دانلود سخنرانی های دکتر رفیعی در مورد نماز
تعداد بازدید: 1233 -
معرفی کتاب نماز، داستان و حکایت
تعداد بازدید: 559 -
کارت پستال نماز و نیایش
تعداد بازدید: 537 -
علل فردی بی توجهی به نماز در کودکان (1)
تعداد بازدید: 461
پیوندها
اوقات شرعی
نوای وب
رخش می باید تن رستم کشد
نماز زيبا است و لكن از جوان زيباتر، نماز زينت است براي جوانان زيبنده تر، نماز سوزنده و شوينده گناهان است و براي جوانان بيشتر نماز كانال محبت الهي است و براي جوانان حركت در اين مسير ضروري تر، نماز بازدارنده از تباهي و منكرات است و براي جوانان اثرگذار تر، نماز سازنده جان، روح و روان است و براي جوانان سازنده تر، نماز قلبي دارد و قالبي! اگر به قلب ان راه يافتي به گنج عالم هستي دست يافته اي و اگر به قلب آن رسيدي به تدريج نقبي براي رسيدن به قلب آن خواهي زد! در روايت آمده است كه:
شخصي خدمت رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم رسيد و عرض كرد جواني است در مدينه در نماز جاعت شما شركت مي كند ولي گناه هم از او سرميزند. با او چه كنيم؟
پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم فرمودند:
بگذاريد نمازهايش را بخواند بالاخره يك روز همين نماز او را به راه مي اورد و مدرسان او به سوي راه سداد و صلاح خواهد بود.1
نكته نابي كه از اين سخن ويژه پيامبر مي توان آموخت آن است كه:
براي مسجدي شدن و نماز خوان شدن جوانان سطح انتظارات را بايد پايين آورد از اصول اساسي و واجبات شروع كرد و به تدريج آنان را به فروع و نوافل آشنا ساخت، رخش مي بايد تن رستم كشد! از آغاز نبايد توقع سلمان شدن و اباذر شدن از آنان داشت بايد گام به گام آنان را آشنا ساخت تا چهره كريه گناه از رفتارآنان رخت بربندد و چهره زيباي عبوديت در رفتار آنان رخ بنمايد و اين كاري است كارستان، كه جلودار آن معلمان روحاني و مبلغان مذهبي هستند و مساجد بايد پايگاه آغاز چنين حركت هايي باشد.2 «ان شاءالله»
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. مجمع البيان/طبرسي/ج7-8/ص285.
2.قسمتي از مقاله ابوالقاسم يعقوبي برگزيده هجدهمين اجلاس سراسري نماز.
جوان امروز و انتظار او از مساجد
مساجد جوان و مساجد جوان و مسجد
جوان امروز و انتظار او از مساجد
در وبلاگهای بسیاری پیرامون نماز و اهمیت آن از دیدگاه آیات و روایات بحث شده.
خوب است به برخی مشکلات روز نیز توجه کنیم.
امروزه آنچه مشکل اساسی در این بحث تلقی می شودُ عدم اعتقاد جوان به خدا و نماز و معاد به شکل سنتی آن نیست. مشکل اینجاست که چرا با وجود اعتقاد به بنیان های دینی جلوه های دین داری در جامعه ما آن گونه که باید پدیدار نشده است؟
مثلا؛ چرا جوانان ما توجهی به مساجد ندارند؟ آیا می توان گفت که آنها به طور کلی مساجد را قبول ندارند؟ و آیا اگر به مناسک و احکام خوب عمل نمی شود آیا می توان گفت که جوانان ما به طور کلی منحرف شدند؟
بهتر نیست به جای محکوم کردن جوانان و لاابالی تلقی کردن آنها نیم نگاهی به مجموعه کارگزاران حوزه تبلیغات دینی و گروه های مرجع دینی بنماییم؟ آیا تا کنون برای شناخت روحیه، انتظارات و واقعیت های فکری و رفتاری جوان امروز کار جدی صورت گرفته؟
آیا مساجد و مراکز دینی متناسب با واقعیات و انتظارات نسل جوان اداره می شود؟ آیا منابع انسانی مساجد مثل امام جماعت، خادم، مؤذن، هیئت امنا و دیگران متناسب با واقعیت ها جذب، گزینش و تربیت می شوند؟ آیا اصحاب سنتی مساجد حاضر هستند شرایط و انتظارات نسل جدید را تحمل کنند؟
انتظارات اولیه جوان از مساجد
مساجد جوان و مساجد جوان و مسجد
جوان دارای ویژگی های خاصی است که با گذشته تفاوت دارد و بر همین اساس مسجدی را می خواهد که پاسخگوی نیازهای علمی، عاطفی، معنوی و اجتماعی او باشد و حداقل واجد شرایط زیر باشد:
۱- او مایل است وارد خانه خدا بشود و به مصداق حدیث امام زین العابدین علیه السلام که فرمود:«المساجد بیوت الله» فقط برای خدا کرنش کند.
۲- می خواهد تفسیر عملی آیه شریفه:«و ان المساجد لله فلا تدعوا مع الله احدا» را در مساجد مشاهده کند و در فضایی بدون تحمیل و خودسانسوری با خدای خود مناجات کند.
۳- از حضور در مسجد و همراهی با امام جماعت و نمازگزاران احساس شعف و شادی کند.
۴- پاسخگوی نیازهای فکری و دینی و مذهبی او باشد.
۵- به دانش و معرفت دینی او بیفزاید.
۶- ایمان و معنویت او را افزایش دهد.
۷- با الگو گیری از اهل مسجد اخلاق و رفتار او متحول شود.
۸-شخصیت، آرمان و عقاید او به رسمیت شناخته شود و مورد احترام قرار گیرد.
۹- امام جماعت و دیگر متولیان مسجد برای «وقت» او ارزش قائل باشند.
۱۰- احساس کند با حضورش در مسجد، موفقیت های او در دیگر ابعاد زندگی فردی و اجتماعی افزایش می یابد.
۱۲- مایل است در مسجد با دوستان و همفکران دینی و سیاسی خود با آزادی و بدون مزاحمت گفتگو کند.
۱۳- مایل استبرای او در مسجد جایگاه و منزلتی در نظر گرفته شود و مانند فرد غریبه وارد مسجد نگردد.
۱۴- او مایل است مسجد برای او مانند جزیره امنی باشد که بدون کشمکش های سیاسی و غوغای دنیوی بتواند حضور معنوی و عرفانی پیدا کند.
این شرایط حداقل هایی است که در صورت فراهم بودن می توان انتظار داشت که جوانان به مساجد جذب شوند.
---------------------------
۱- جوان معاصر، ویژگی ها و انتظارات اولیه او از مساجد. گزیده ای از مقاله محمد جواد ابوالقاسمی در هجدهمین اجلاس سراسری نماز. آبان ۸۸
خوشترین نغمه توحید
خوشترین نغمه ی توحید نماز است نماز
جلوه ی دولت جاوید نماز است نماز
آسمان شرف و معرفت و عزت را
قمر و اختر و خورشید نماز است نماز
سبب محو کدورت ز سراپرده ی دل
مایه ی رونق امید نماز است نماز
در گذرگاه حوادث ز شبستان وجود
باعث راندن تردید نماز است نماز
دل سرگشته به ظلمتکده ی حیرت را
ز حجاب آنچه رهانید نماز است نماز
به جهانی که خرد در گرو معرفت است
باعث گسترش دید نماز است نماز
پیک فرخنده پی وصل که آورد خبر
به زمستان دل از عید نماز است نماز
«خوش عمل»در گذر از وسوسه ی نفسانی
عقل را مرجع تقلید نماز است نماز.
عباس خوش عمل کاشانی
سوال از رهبر پیرامون نماز
سوال : شما در دوره ى نوجوانى چه تصورى از خدا داشتيد؟
شما به نوجوانان توصيه مى كنيد كه چگونه با خدا حرف بزنند، چه چيزهايى از خدا بخواهند و رابطه شان با خدا چگونه باشد؟
پاسخ رهبر : عرض كنم كه من دوره ى نوجوانى - يعنى همان دورانى كه تازه از دبستان بيرون آمده و طلبه شده بودم - به دعا و توجه و اينها خيلى اهتمام مى ورزيدم ؛ اما اين را كه چه تصورى از خدا داشتم ، الان نمى توانم چيزى به ياد بياورم كه درباره ى خدا چگونه فكر مى كردم ، كمااين كه انسان درباره ى ذات مقدس پروردگار هم نبايد خيلى فكر كند و راجع به ذات مقدس پروردگار، در فكر فرو برود.
وجود خدا حتى به برهان و استدلال ، احتياج ندارد
وجود خداى متعال ، يك وجود بديهى و روشن و واضحى است كه همه ى وجود يك انسان ، به او گواهى مى دهد؛ يعنى اگر انسان دچار وسوسه نشود و خودش را در وسوسه ها غرق نكند، ذهن انسان ، دل و جان انسان به وجود خدا گواهى مى دهد. واقعا وجود خدا حتى به برهان و استدلال ، احتياج ندارد ؛ اگر چه برهان و استدلال زيادى هم در مورد وجود پروردگار هست .
آنچه كه آن وقت براى من مطرح بود و عملا وجود داشت ، اين بود كه اهل دعا و ذكر و دعاهاى ماءثور و اعمالى كه وارد شده بود، بودم . مثلا يادم است هنوز بالغ نبودم كه اعمال روز عرفه را بجا آوردم . اعمال آن روز، طولانى هم هست - لابد آشنا هستيد؛ خيلى از جوانان با آن اعمال آشنا هستند - چند ساعت طول مى كشد. اعمال ، از بعد از نماز ظهر و عصر شروع مى شود؛ و اگر انسان بخواهد به همه ى آن اعمال برسد، شايد تا نزديك غروب - روزهاى نه چندان بلند - به طول مى انجامد.
دوره ی نوجوانی ، دوره ى انس با معنويات
آن وقت من يادم است كه با مادرم - چون مادرم هم خيلى اهل دعا و توجه و اعمال مستحبى و اينها بود - مى رفتيم يك گوشه ى حياط كه سايه بود - منزل ما حياط كوچكى داشت - آن جا فرش پهن مى كرديم - چون مستحب است كه زير آسمان باشد - هوا گرم بود؛ آن سالهايى كه الان در ذهنم مانده ، يا تابستان بود، يا شايد پاييز بود، روزها نسبتا بلند بود. در آن سايه مى نشستيم و ساعتهاى متمادى ، اعمال روز عرفه را انجام مى داديم . هم دعا داشت ، هم ذكر و هم نماز مادرم مى خواند، من و بعضى از برادر و خواهرها هم بودند، مى خوانديم . دوره ى جوانى و نوجوانى من اين گونه بود؛ دوره ى اُنس با معنويات و با دعا و اينها.
اگر كسى معناى نماز را بداند و به نماز هم توجه بكند ، امكان ندارد از نماز خسته بشود
البته ماها آن وقت از يك امتياز برخوردار بوديم كه اگر آن امتياز، امروز در جوانى باشد، دعا و ذكر و نماز براى او شيرين خواهد بود و مطلقا خسته كننده نخواهد بود؛ و آن توجه به معانى است . ببينيد، هر كسى كه از نماز خسته مى شود، يا معناى نماز را نمى داند، يا توجه نمى كند؛ والاّ اگر كسى معناى نماز را بداند و به نماز هم توجه بكند، امكان ندارد از نماز خسته بشود، اصلا امكان ندارد.
اگر كسى معناى دعا، مثلا دعاى ابوحمزه ى ثمالى ، يا دعاى امام حسين در روز عرفه را بفهمد و توجه بكند - كه هر دو خيلى طولانى هستند، و چون گاهى انسان معنا را هم مى داند، اما توجه نمى كند و ذهنش جاهاى ديگر مى رود - امكان ندارد از اين دعاى به اين بلندى خسته بشود؛ يعنى اين گفتگويى كه در اين دعا انجام گرفته ، بين اين بنده ى برگزيده و شايسته و بامعرفت ، و خدا، اين قدر پُرجاذبه و نافذ و حقيقى است - يعنى بيان كننده ى آن خواستهاى فطرى انسان است - كه امكان ندارد كسى هيچ وقت از آن خسته بشود. من توصيه ام به جوانها اين است كه عبادت را با توجه انجام دهند. من اصرار نمى كنم كه زياد عبادت كنيد؛ نه ، شما خواستيد زياد عبادت كنيد، خواستيد كم عبادت كنيد، ولى آنچه انجام مى دهيد، با توجه باشد.
البته همه بايد عبادت واجب را انجام بدهند، آن كه قابل اغماض و اينها نيست ؛ هر كسى بايد عبادت واجبش را انجام بدهد، عبادات واجب ، چيزى هم نيست ، فقط هفده ركعت نماز در شبانه روز، عبادت واجب ماست ؛ كه اين چيز زيادى نمى شود - هفده تا يك دقيقه ، يا حداكثر هفده تا دو دقيقه - چيزى نمى شود.
توصیه رهبر به جوانها : انجام مستحبات با توجه باشد.
سایت شناخت رهبری
نماز در فرهنگ نامه
نماز |
|
بانگ نماز |
|
نماز آوردن |
|
نماز بستن |
|
نماز خوان |
|
نماز خواندن |
|
نماز شکستن |
|
نماز شکن |
|
نماز گاه |
|
نماز گذاردن |
|
درباره وبلاگ
به نام خدا
بازديد کننده گرامي، سلام. به وبلاگ قدمگاه عاشقی خوش آمديد.
در این قدمگاه، سعی کردیم تا به بیان روشن و جدیدی از نماز، مساجد، ارتباط جوان با نماز، آموزش کودکان و مسائل نوین آن بپردازیم.
اخلاق در مسجد، آداب نماز، آثار نماز، نماز و جامعه و مسائل کاربردی نماز، جوانان و ارتباط با نماز و مساجد و بررسی و آسیب شناسی مسائل نماز از جمله دغدغه های مطرح در این وبلاگ خواهد بود...
در این راه کمک ها و نظرات خود را از ما دریغ نفرمایید...
در نوشتن مطالب این وبگاه، سعی کردیم تا حتی الامکان از مطالب تولیدی و یا کتب معتبر استفاده نماییم. پیشنهاد میکنیم از بخش موضوعات، مطالب مورد نظر خود را یافته و مطالعه نمایید.
طبقه بندی موضوعی
- نماز از دید بزرگان
- نماز در ادبیات
- شعر نماز(9)
- متن ادبی(4)
- انشای نماز(1)
- مساجد
- جوان و مساجد(4)
- مسجد(20)
- کارکرد های مسجد(1)
- جوانان
- جوان و نماز(4)
- جوان و مسجد(3)
- کودک و نماز
- جشن تکلیف(2)
- اشعار کودکانه نماز(4)
- آموزش به کودکان(18)
- نماز و معارف
- معارف دین در نماز(7)
- تفسیر نماز(1)
- توصیفات نماز(3)
- تعریف نماز(3)
- روح و حقیقت نماز(5)
- نماز در قرآن
- حضور قلب و خشوع(2)
- تأثیرات نماز(2)
- نماز در خانواده(2)
- نماز در روایات
- حضور قلب و خشوع(4)
- تأثیرات نماز(10)
- نماز در خانواده(1)
- سایر روایات نماز(6)
- بخش صوتی
- آداب نماز
- نوافل(1)
- تعقیبات نماز(3)
- نمازهای واجب(5)
- نمازهای مستحب(7)
- اوقات نماز(1)
- شبهات و سوالات نماز
- موانع،آفات و آسیبهای نماز
- پیشنهادات ما
- احکام
- احکام مسجد(8)
- احکام نماز(21)
- احکام دو دقیقه ای(3)
- فلسفه نماز
- فلسفه نماز (4)
- نماز جماعت
- نماز و زنان
- نماز و خانواده
- فواید و آثار نماز
- فواید طبی نماز(1)
- آثار نماز(7)
- نماز اول وقت(5)
- داستان های نماز
- شهدا و نماز(11)
- داستان آموزنده(6)
- مسجد(2)
- تاریخچه نماز
- نخستین عبادت واجب(1)
- نماز در ادیان(5)
- تشریع نمازها(2)
- مساجد بزرگ جهان(2)
- قبولی نماز
- نگارخانه
- کارت پستال(2)
- عکس(4)
- کلیپ های آموزشی(8)
- سایر کلیپ ها(9)
- احکام تصویری(5)
- تایپوگرافی نماز(9)
- تصاویر مساجد(1)
- معرفی مساجد
- اخبار نماز
- معرفی و دانلود کتاب
- معرفی کتاب(21)
- دانلود کتاب(5)
- پاداش و ثواب
- نماز و دفاع مقدس
- نماز و امام زمان
- سوالات(1)
- سایر موضوعات مرتبط
- نرم افزار و برنامه های کاربردی
- خطبه های نماز جمعه قم
- اعتکاف
- احکام اعتکاف(2)
- اعتکاف(1)
- بالعربی
- تعریف الصلاة(2)
- احکام الصلاة(2)
- البرمجيات والالكترونيات(0)
- صور وفيديو(2)
- فواید الصلاة(2)
- نماز اول وقت
آخرین مطالب
-
تعیین مکانی اختصاصی برای نماز در خانه
دوشنبه 14 اسفند 1396 -
اگر نماز ستون دین است پس چرا جزء فروع دین است؟
جمعه 19 آبان 1396 -
دهاتی، عارف مسجد
جمعه 19 آبان 1396 -
اثرات معنوی نماز جماعت
جمعه 19 آبان 1396 -
اثرات اقتصادی و اخلاقی نماز در خانواده
پنجشنبه 18 آبان 1396 -
اسرار نماز از دیدگاه آیت الله بهجت (ره)
دوشنبه 15 آبان 1396 -
فضیلت و عظمت مساجد
شنبه 13 آبان 1396 -
معرفی کتاب چرا نماز بخوانیم؟
پنجشنبه 11 آبان 1396 -
چرا در قنوت دست ها به آسمان بلند میشود؟
پنجشنبه 11 آبان 1396 -
تعقیبات و نوافل نماز
پنجشنبه 11 آبان 1396
عضویت در خبرنامه
با عضویت در خبرنامه سایت آخرین مطالب سایت را براحتی در ایمیلتان دریافت نمایید

آمار بازدید
-
بازدید کل : 211,750
-
بازدید امروز : 101
-
بازدید دیروز : 70
-
بازدید کننده امروز : 38
-
بازدید کننده دیروز : 42
-
گوگل امروز : 0
-
گوگل دیروز: 3
-
بازدید هفته : 529
-
بازدید ماه : 1,280
-
بازدید سال : 23,244